Kuljettimia puolustusalan tarpeisiin

NAMMO LAPUA OY

Kuljetinpalvelut ammattitaidolla ja joustavasti

 
"Kommunikointi ja yhteistyö MA-Techin kanssa on erittäin sujuvaa ja heidän tuotteensa laadukkaita."

tuotantopäällikkö, Nammo Lapua Oy

Patrian ja Norjan valtion puoliksi omistama Nammo on perinteikäs ilmailu- ja puolustusalan yritys. Suomessa konserniin kuuluvan Nammo Lapuan hylsy- ja työkaluosaston tuotantopäällikkö kertoo, että yhtiöllä on ollut kuljetintarpeita aina.  

- Tuotannossamme kappaleet, kuten hylsyt, luodit ja patruunat, siirretään kuljettimia myöten koneelta toiselle. Hylsyjen osalta tarve on selkein, ja käsittää peräti satoja metrejä.

Suhteutettuna Nammon kuljetintarpeiden pitkään historiaan MA-Tech Oy on sille edelleen uudehko toimija, mutta on vakuuttanut palveluillaan.

 

Paikallinen kuljetinvalmistaja

Nammon ja MA-Techin yhteistyö käynnistyi vuonna 2017, kun puolustusteollisuuden valmistaja halusi uusia kuljettimiaan.

- Olemme vuosien varrella käyttäneet muutamia eri kuljetintoimittajia, ja koska toimimme MA-Techin kanssa molemmat Lapualla, meille oli luontevaa kokeilla myös heitä.

- Ensitilauksessa tarvitsimme kuljettimia noin 3-4 kappaletta, mikä tarjosi hyvän tilaisuuden hankkia kokemusta yhteistyöstä ja testata MA-Techin kuljettimia. Tästä olemme pikkuhiljaa vieneet asioita eteenpäin ja kaiken kaikkiaan he ovat toimittaneet meille useita kymmeniä kuljettimia.  

Vaikka MA-Tech tekee tarvittaessa asiakaskäyntejä pitkänkin matkan päähän, on läheisestä sijainnista luonnollista hyötyä.

- Heidän on ollut helppo käydä paikan päällä suunnittelua varten tai mikäli meillä on ollut haasteita jonkin asian kanssa. Arvostamme sitä, että he kykenevät myös tällä tavoin huomioimaan asiakkaan tarpeita.

Toisaalta hyvänä asiana pidetään jo sitäkin, että MA-Tech Oy on kotimainen ja kuljetinvalmistus on Suomessa.

- Joudumme tekemään paljon konehankintoja ulkomailta, ja siinä on toisinaan omat haasteensa. Vaikka kuljettimet muodostavat hankinnoista verrattain pienen osan, sujuva kanssakäyminen on niidenkin parissa tärkeää, ja se on kyllä pelannut.

- MA-Techia on ollut ylipäätään helppo lähestyä uusissa hankinnoissa, tai jos on ollut jotain uusittavaa.

Kuljetinpalvelut ammattitaidolla ja joustavasti 

Tuotantopäällikön mukaan kuljetinhankinnan voi MA-Techin kanssa kiteyttää niinkin mutkattomasti, että Nammo kertoo, millaisia ratkaisuja tarvitsee ja MA-Tech toteuttaa ne. Monien kuljettimien osalta liikkeelle siten, että tiedossa on ollut lähtö- ja jättöpäiden korkeus sekä kuljettimelta vaadittava leveys.

- Eivät he toki lähde toteutukseen summissa. Kun tarvittava kuljetintyyppi on saatu selville, heiltä tulevat 3D-kuvat, joihin voidaan vielä tehdä toiveidemme pohjalta muutoksia.

- MA-Tech on pärjännyt hintakilpailussa hyvin, ja tiedossa onkin jo seuraavia projekteja, joista tulemme lähestymään heitä tarjouspyynnöllä.

Kokemuksistaan MA-Techin kanssa tuontantopäällikkö nostaa vielä erikseen esiin erään laadullisen seikan:

- MA-Tech on kyllä valinnut tuotteissaan käyttämänsä hihnamateriaalin oikein. Se on erityisesti teräviä kappaleita ajatellen erinomaista. Parempaa ei ole löytynyt.

 

Anna meidän turvata tuotantosi

Millä teollisuuden alalla toimit?
Millaista tavaraa liikutat?