Kuljetin automaation tehostajana

VALUKUMPU OY

Kuljetin automaation tehostajana 

"Kuljettimet on toimitettu meille silloin, kun on luvattu – tämän päivän maailmanlaajuisesta komponenttipulasta huolimatta."

Petri Majoinen

automaatioyksikön johtaja, Valukumpu

Valukumpu Oy on muovin ruiskuvaluun, metallituotteiden meistämiseen ja asiakaslähtöisiin kokoonpanoratkaisuihin erikoistunut yritys, joka on perustettu Outokummussa vuonna 1979. Nykyisin Valukumpu toimii osana Ouneva Groupia, joka on kansainvälinen teollisuuden sopimusvalmistaja.

Tänä päivänä Valukummun toiminnot on keskitetty Joensuun tehtaalle, jonne perustettiin myös uusi automaatioyksikkö vuonna 2018. Suunnittelijoista, ohjelmoijista ja asentajista koostuvan automaatioyksikön vetäjänä toimii Petri Majoinen, jolla on automaatioalalta yli 30 vuoden kokemus. Automaatioprojektien tarkoituksena on karsia ylimääräisiä työvaiheita, tehostaa tuotantoa ja samalla parantaa koko yrityksen kilpailukykyä. Kuljettimilla on automaatiossa oma, tärkeä osansa.

3D-mallit tukena automaation suunnittelussa

Ensimmäiset MA-Techin kuljettimet otettiin Valukummulla käyttöön automaatiopuolen perustamisen yhteydessä muutama vuosi sitten. Petri Majoinen kertoo olevansa tyytyväinen MA-Techin palvelukonseptiin. ”MA-Techilta saa kuljettimien mitoituskuvat ja 3D-mallit todella nopeasti, mikä on tänä päivänä erittäin olennaista automaation suunnittelun kannalta. 3D-mallien avulla kuljettimet saadaan sijoitettua sujuvasti muuhun automaatioon”, Majoinen kertoo.

”MA-Techin valtti on se, että heiltä saa nopeasti tarkan suunnitelman siitä, mitä ollaan tekemässä. Näin koko automaatioprojekti pääsee nopeasti eteenpäin – ja myös onnistuu varmemmin”, Majoinen tiivistää.

Kuljettimet tehostavat tuotantoa ja sisälogistiikkaa

Kuluneen kolmen vuoden aikana MA-Tech on toimittanut Valukummun Joensuun tehtaalle jo lähes 40 kuljetinta. Kuljettimia käytetään laatikonvaihtajissa, puhdastilatuotannon kappaleiden pakkaamisessa sekä osana automaattisia kappaleenkäsittely- ja kokoonpanolinjoja.

Suurin osa kuljettimista toimii ruiskuvalukoneiden laatikonvaihtajissa. ”Meillä on käytössä ruiskuvalukoneita, joissa ei ole ollut laatikonvaihtoa tai automaatiota lainkaan. Lisäksi olemme investoineet myös uusiin ruiskuvalukoneisiin, joiden rinnalle on rakennettu uusi laatikonvaihtoratkaisu. Voidaan siis sanoa, että kuljettimien avulla olemme tehostaneet vanhaa ruiskuvalukonekantaa ja luoneet samalla uutta”, Majoinen kuvailee.

Kiitosta nopeasta palvelusta ja luotettavista toimituksista

Majoinen kertoo Valukummun ja MA-Techin yhteistyön sujuneen hienosti. ”MA-Techilla on jämpti palvelu ja siellä reagoidaan nopeasti yhteydenottoihin. Heiltä saa nopeasti tarjouksen ja tarvittavat suunnitelmat aina 3D-malleja myöden. Kuljettimet on toimitettu meille silloin, kun on luvattu – tämän päivän maailmanlaajuisesta komponenttipulasta huolimatta”, Majoinen kiittelee.

Anna meidän turvata tuotantosi

Millä teollisuuden alalla toimit?
Millaista tavaraa liikutat?