ergonomiaa ja tehokkuutta kuljettimilla

Luvata Pori Oy

Luvata Porilla panostetaan työturvallisuuteen ja ergonomiaan kuljettimien avulla

 

Luvata Pori valmistaa erilaisia kuparivalmisteita monille eri teollisuudenaloille. Tuotannosta yli 90 % menee vientiin, pääasiassa terveydenhuoltoon ja autoteollisuuteen. Yritys kuuluu kansainväliseen Luvata-konserniin sekä japanilaiseen Mitsubishi Materials Corporationiin, jossa työturvallisuuteen panostetaan erityisen paljon.

Tavoitteena parempi ergonomia ja tehokkaampi tuotanto

Luvata Porin suprajohteiden osastolla valmistuu tuotannon sivuvirtoina niin sanottuja target-tuotteita, joiden raaka-aineena on erikoispuhdas kupari. Tuotteet on pakattu tähän asti käsityönä, mutta nyt pakkauspisteelle on tulossa asiakkaan tarpeisiin räätälöity kuljetin.

”Vaikka pakkaustyötä ei tehdä joka päivä, halusimme hankkia pisteelle imukuppinostimet sekä kuljettimen, joiden avulla käsityötä saadaan vähennettyä ja työergonomiaa parannettua”, kertoo osaston päivittäistoiminnasta vastaava Tony Leppijoki.

”Haluamme luopua vanhanaikaisista toimintatavoista, ja ehkäistä tapaturmia ja työperäisiä sairauksia. Toki nostimien ja kuljettimien avulla saadaan myös tasoitettua tuotteiden läpimenoaikaa, mutta kyllä turvallisuus ja työergonomia ovat meille ne tärkeimmät syyt kuljettimen hankintaan”, Leppijoki toteaa.

 

Sujuvaa palvelua ja mutkatonta yhteistyötä

”Olin mielissäni siitä, että MA-Techin väki pääsi paikan päälle nopealla aikataululla. Yhteistyö on sujunut mutkattomasti – olemme olleet tekemisissä kasvotusten, puhelimitse ja sähköpostin välityksellä. Toiveita ja tarpeita on kuunneltu tarjouksen hyväksymisen jälkeenkin”, Leppijoki kertoo.

Luvata Porille on hankittu MA-Techin kuljettimia aiemminkin ja kokemukset ovat olleet positiivisia. Leppijoki näkee yhteistyömahdollisuuksia myös tulevaisuudessa. ”Olemme olleet tyytyväisiä saamaamme palveluun ja mikäli kuljetinpuolen investointitarpeita jatkossa tulee, käännymme mielellämme MA-Techin puoleen”, Leppijoki toteaa.

 

Anna meidän turvata tuotantosi

Millä teollisuuden alalla toimit?
Millaista tavaraa liikutat?