Asiakasratkaisut

 

KASKEA X MA-TECH

Oikeat työkalut laadun työstämiseen

 
"Suosittelen MA-Techin kuljettimia myös muille yrityksille"

Joni Rintala
tehdaspalvelupäällikkö, Kaskea Machinery

Kaskea Machinery tarjoaa koneistus- ja teräsosaamista, keskittyen alihankintakoneistukseen. Lastunkuljettimien saralla MA-Tech on ollut Kaskealle luotettava kumppani jo pidemmän aikaa.

Kaskean tuotantotiloissa hyödynnetän useampaa MA-Techin lastunkuljetinta. Vanhempien koneiden alkuperäisiä kuljettimia on vaihdettu pois ja uusimpiin työstökoneisiin on jo kaupanteon yhteydessä valittu MA-Techin kuljetin. Laadun tuottamisessa välineillä on suuri merkitys.

"Laatu on meille tärkeä ja tavoitteemme on ostaa vain laadukkaita koneita. Olemme todenneet MA-Techin kuljettimet hyviksi ja meille sopiviksi. Olemme kuljettimiin todella tyytyväisiä ja pyrimme jatkossakin tilaamaan kuljettimet MA-Techilta," kertoo Joni Rintala.

Kaskea
 

Nopea apu pulmatilanteessa

MA-Techin nopea reagointi huoltotarpeisiin tuo merkittäviä hyötyjä asiakkaalle.

"Laadun lisäksi MA-Techista on jäänyt päällimmäisenä mieleen sujuva yhteistyö sekä tavoitettavuus. Kun olemme tarvinneet huoltoa, se on saatu nopeasti. Taannoin yksi meidän lastunkuljettimistamme hajosi, kun työkalu putosi kuljettimen maton alle. Soitimme saman tien MA-Techille. Ei mennyt aikaakaan, kun kuljetin oli jo korjattu ja käynnissä.

 
 
 
 

 

VALUKUMPU x MA-TECH

Kuljetin automaation tehostajana 

"Kuljettimet on toimitettu meille silloin, kun on luvattu – tämän päivän maailmanlaajuisesta komponenttipulasta huolimatta."

Petri Majoinen

automaatioyksikön johtaja, Valukumpu

Valukumpu Oy on muovin ruiskuvaluun, metallituotteiden meistämiseen ja asiakaslähtöisiin kokoonpanoratkaisuihin erikoistunut yritys, joka on perustettu Outokummussa vuonna 1979. Nykyisin Valukumpu toimii osana Ouneva Groupia, joka on kansainvälinen teollisuuden sopimusvalmistaja.

Tänä päivänä Valukummun toiminnot on keskitetty Joensuun tehtaalle, jonne perustettiin myös uusi automaatioyksikkö vuonna 2018. Suunnittelijoista, ohjelmoijista ja asentajista koostuvan automaatioyksikön vetäjänä toimii Petri Majoinen, jolla on automaatioalalta yli 30 vuoden kokemus. Automaatioprojektien tarkoituksena on karsia ylimääräisiä työvaiheita, tehostaa tuotantoa ja samalla parantaa koko yrityksen kilpailukykyä. Kuljettimilla on automaatiossa oma, tärkeä osansa.

3D-mallit tukena automaation suunnittelussa

Ensimmäiset MA-Techin kuljettimet otettiin Valukummulla käyttöön automaatiopuolen perustamisen yhteydessä muutama vuosi sitten. Petri Majoinen kertoo olevansa tyytyväinen MA-Techin palvelukonseptiin. ”MA-Techilta saa kuljettimien mitoituskuvat ja 3D-mallit todella nopeasti, mikä on tänä päivänä erittäin olennaista automaation suunnittelun kannalta. 3D-mallien avulla kuljettimet saadaan sijoitettua sujuvasti muuhun automaatioon”, Majoinen kertoo.

”MA-Techin valtti on se, että heiltä saa nopeasti tarkan suunnitelman siitä, mitä ollaan tekemässä. Näin koko automaatioprojekti pääsee nopeasti eteenpäin – ja myös onnistuu varmemmin”, Majoinen tiivistää.

Kuljettimet tehostavat tuotantoa ja sisälogistiikkaa

Kuluneen kolmen vuoden aikana MA-Tech on toimittanut Valukummun Joensuun tehtaalle jo lähes 40 kuljetinta. Kuljettimia käytetään laatikonvaihtajissa, puhdastilatuotannon kappaleiden pakkaamisessa sekä osana automaattisia kappaleenkäsittely- ja kokoonpanolinjoja.

Suurin osa kuljettimista toimii ruiskuvalukoneiden laatikonvaihtajissa. ”Meillä on käytössä ruiskuvalukoneita, joissa ei ole ollut laatikonvaihtoa tai automaatiota lainkaan. Lisäksi olemme investoineet myös uusiin ruiskuvalukoneisiin, joiden rinnalle on rakennettu uusi laatikonvaihtoratkaisu. Voidaan siis sanoa, että kuljettimien avulla olemme tehostaneet vanhaa ruiskuvalukonekantaa ja luoneet samalla uutta”, Majoinen kuvailee.

Kiitosta nopeasta palvelusta ja luotettavista toimituksista

Majoinen kertoo Valukummun ja MA-Techin yhteistyön sujuneen hienosti. ”MA-Techilla on jämpti palvelu ja siellä reagoidaan nopeasti yhteydenottoihin. Heiltä saa nopeasti tarjouksen ja tarvittavat suunnitelmat aina 3D-malleja myöden. Kuljettimet on toimitettu meille silloin, kun on luvattu – tämän päivän maailmanlaajuisesta komponenttipulasta huolimatta”, Majoinen kiittelee.

 

 

 

 

 

AQUA CLEAN X MA-TECH

Salamaratkaisu kansainväliseen tarpeeseen

MAKER-10 lastunkuljettimesta ratkaisu Aqua Cleanin Yhdysvaltoihin lähetettävään teollisuuspesukoneeseen

 
"MA-Tech on meille tärkeä yhteistyökumppani"

Jari Lähteenmäki

tekninen johtaja, Aqua Clean

 

Aqua Clean Oy on pohjoismaiden suurin teollisuuspesukoneiden valmistaja, joka toimittaa pesukoneita ilmailuun, rautatielle, ajoneuvoalalle ja konepajateollisuuteen maailmanlaajuisesti. Yrityksellä on suuria asiakkuuksia esimerkiksi Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Aasiassa. 

 

Kun Aqua Clean tilasi MA-Techilltä ensimmäisen lastunkuljettimensa alkuvuonna 2019, oli tilanne kriittinen. Yhdysvalloista oli tullut kiireellinen tilaus, mutta vanha laitetoimittaja ei kyennyt toimittamaan kuljetinta riittävän nopeasti. Oli löydettävä vauhdilla uusi, luotettava ja nopea toimittaja, jolla on UL-hyväksyntä ja joka näin ollen voi valmistaa koneita myös Pohjois-Amerikan vaatimuksiin. 

 

”Löysin MA-Techin googlettamalla, ja rimpautin heille vielä perjantaina viiden korvilla. Kerroin tarvitsevani lastunkuljettimen kiireisesti, jopa 6-7 viikon sisällä. MA-Techiltä tuli tarjous heti seuraavalla viikolla, ja lastunkuljettimen toimitusajaksi annettiin vain 4-5 viikkoa. Hintakin oli huomattavasti parempi kuin mitä oltiin budjetoitu, joten homma oli sillä selvä”, muistelee Aqua Cleanin tekninen johtaja Jari Lähteenmäki. 

 

MAKER – tekijän paras kumppani

Sopiva lastunkuljetin löytyi Ma-Techin MAKER-lastunkuljettimista, jotka räätälöidään aina asiakkaan mittojen mukaisesti. Ne soveltuvat lastuaviin työstökoneisiin koneistavaan tellisuuteen, jossa käytetään myös leikkuunestettä. Aqua Cleanille valittiin MA-Techin MAKER-10-lastunkuljetin. Siitä muokattiin asiakkaalle ratkaisu, joka istui parhaalla mahdollisella tavalla sekä Aqua Cleanin pääkoneeseen että loppuasiakkaan käyttöympäristöön. Aqua Cleanin pesukoneet tulevat vaativaan ja kuluttavaan teollisuuskäyttöön, ja koska lastunkuljetin tulee osaksi Aqua Cleanin koneistoa, on sen laadun oltava priimaa. 
 
”Kaikki sujui erinomaisesti, ja kone lähti loppuasiakkaalle ajallaan. Olemme tilanneet jo kaksi konetta lisää, ja neljäskin tilaus on tulossa. MA-Techillä on aina palveltu hyvin. Aina saa jonkun kiinni, työ on tarkkaa, laatu on hyvää ja koneet ovat aina tulleet ajallaan. MA-Tech on meille tärkeä yhteistyökumppani, ja heidän kanssaan on ollut helppo tehdä töitä. Räätälöinti toimii erinomaisesti myös globaaleilla spekseillä. Me annamme koneen päämitat ja lastujen määrän, ja se tekevät sitten tarjouksen hyvin nopeasti”, kertoo Lähteenmäki. 

 

 

 

 

Anna meidän turvata tuotantosi

Millä teollisuuden alalla toimit?
Millaista tavaraa liikutat?